Чънду се превърна в най-новия китайски град, който е блокиран, тъй като Пекин

...
Чънду се превърна в най-новия китайски град, който е блокиран, тъй като Пекин
Коментари Харесай

Китай блокира 21-милионен град заради Covid

Чънду се трансформира в най-новия китайски град, който е блокиран, така като Пекин продължава да следва политиката си за " нулев Covid ", написа БиБиСи.

На около 21 милиона души е подредено да останат на закрито, като единствено на един човек на домакинство е разрешено да пазари артикули от първа нужда.

В четвъртък градът записва 157 нови инфекции, в това число 51 безсимптомни.

Политиките на Китай за Covid изискват градовете да вкарат строги блокировки - даже в случай че се рапортуват единствено няколко случая.

Въпреки това стремежът на Пекин да обезпечи " нулев Covid " е обвинен в задушаване на икономическия напредък и провокира рядко публично несъгласие от жителите в Китай.

Всички поданици на Чънду, помолени да останат вкъщи от 18:00 ч. локално време в четвъртък, всички ще бъдат тествани през идващите дни, само че не е ясно по кое време рестриктивните мерки ще бъдат отстранени.

Междувременно на хората е неразрешено да влизат или напущат Чънду, столицата на югозападната провинция Съчуан, като единствено поданици, които могат да покажат доказателство за негативен тест за Covid, могат да купуват артикули от първа нужда.

Държавните медии оповестяват също, че началото на есенния образователен период е отсрочено и полетите са спрени.

Здравните управляващи дефинираха обстановката като " извънредно комплицирана и тежка " и обвиниха за епидемията всеобщите събирания по време на топло време на две места за плуване и развлечения.

Други ограничения сега са в действие на други места в Китай, в това число в Шенжен на юг и Далиан на североизток.

Страната е разположила набор от характерни за града ограничения за предварителна защита на Covid, откакто първичната вълна от вируса удари Ухан през 2019 година

Китай е последната огромна стопанска система в света, която се пробва да отстрани изцяло огнищата на Covid, като твърди, че това е належащо, с цел да се предотвратят по-широки талази от вируса, които могат да претоварят лечебните заведения.

Страната публично е записала по-малко от 15 000 смъртни случая от началото на пандемията, съгласно университета Джон Хопкинс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР